/>

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


1) 
Ευλογείτε
Καταρχήν σας ευχαριστώ για ότι κάνετε για μένα και την οικογένειά μου. Φυσικά πρώτα Τον Άγιο μας Νεκτάριο που βρίσκεται πάντα στις δύσκολες στιγμές μας. Πήρα το γράμμα σας και μου ζητάτε να σας γράψω αναλυτικά το θαύμα που δεν ήταν ένα, αλλά
δύο που έγιναν μετά την επίκληση του Αγίου μας.
Αρχές Ιουλίου η αδελφή μου Καλλιόπη Παλληκαρά πήγε τον πατέρα μου Παναγιώτη Παλληκαρά στο Κέντρο Υγείας στην Ελευθερούπολη και του βρήκαν υγρό στα πνευμόνια εμένα φυσικά δεν μου είπαν τίποτα, και περίπου μετά από μια εβδομάδα τον πήγαν στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου του έκαναν κάποιες εξετάσεις που ήταν ίδιες με τις προηγούμενες από το Κέντρο Υγείας. Όσο έκαναν εξετάσεις του μπαμπά μου, πήρα τηλέφωνο στην αδερφή μου και μου λέει: «είμαστε στο νοσοκομείο και μάλλον θα τον κρατήσουν» και μου λέει «όταν τελειώσουν οι γιατροί θα σου πω». Περίμενα με πολλή αγωνιά. Σε λίγο με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι τον ετοίμασαν για εισαγωγή με ορό. Πριν τον βάλουν στο δωμάτιο περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος.
Στο διάστημα αυτό σας πήρα τηλέφωνο και σας είπα να προσευχηθείτε για τον πατέρα μου και εσείς με μια σιγουριά μου είπατε ότι όλα θα πάνε καλά. Περίπου μετά από μισή ώρα μου παίρνει η αδερφή μου τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν θα γίνει εισαγωγή, ότι φεύγουμε και ότι όλες οι εξετάσεις είναι καθαρές και ότι δεν υπάρχει υγρό στα πνευμόνια του. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη που αμέσως ο Άγιός μας έκανε το Θαύμα του και Τον ευχαριστούμε ολόψυχα.
Το δεύτερο θαύμα Του ήταν. Ήμουν κάτω (στην Ελλάδα) 5 Αυγούστου, δεν ξέρω πως και τι, έπεσε ο πατέρας μου και χτύπησε στο λαιμό του. Λιποθύμησε, καλέσαμε το ασθενοφόρο τον πήγαμε πάλι στο Κέντρο Υγείας που εκεί μας είπαν ότι ήταν εγκεφαλικό. Φύγαμε για το νοσοκομείο, του έγιναν όλες οι εξετάσεις και κράτησαν τον πατέρα μου στο νοσοκομείο. Πέμπτη ήταν πρωί. Εγώ με τα αδέρφια μου πήγαμε σπίτι και μετά θα ξαναπηγαίναμε το απόγευμα. Σας πήρα πάλι τηλέφωνο και ζήτησα τη βοήθειά σας να προσευχηθείτε στον Άγιό μας Νεκτάριο και το Θαύμα έγινε. Δεν ήταν τίποτα, ήταν απλά χτύπημα, ούτε εγκεφαλικό , ούτε τίποτα. Παρασκευή πρωί του είπαν ότι θα φύγουμε. Δοξάζω τον Άγιό μας Νεκτάριο που φτάνει τόσο γρήγορα όταν του ζητάμε την βοήθειά του και ευχαριστώ και εσάς για την προθυμία σας. Ο Άγιός μας έκανε το Θαύμα Του για δεύτερη φορά, με δάκρυα στα μάτια τον ευχαριστώ.
Ευχαριστώ και εσάς και πάλι και σας ζητώ στις παρακλήσεις του Αγίου μας να διαβάζετε τα ονόματα της οικογένειάς μου. Σας κούρασα λίγο, συγχωρέστε με, αλλά νιώθω τόσο όμορφα και τόσο ανάλαφρα όταν έτσι και με αυτόν τον τρόπο, με αυτό το άψυχο χαρτί μιλάω μαζί σας.
Αν μπορούσατε μόνο λίγο λαδάκι και ένα κομματάκι βαμβάκι ακουμπισμένο στην Αγία Του εικόνα.
Χίλια ευχαριστώ βγαλμένα απ’ την καρδιά μου. Ανάψτε ένα κεράκι στον Άγιό μας για ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Παλληκαρά Μαρία
Στουτγάρδη Γερμανία
2/9/2010

2)  
Ονομάζομαι Ιφιγένεια Νταουντάκη και είχα από χρόνια ένα μικρό πολύποδα που μου δημιουργούσε προβλήματα. Κάθε βράδυ σταυρωνόμουν με λαδάκι του Αγίου και τον παρακαλούσα να με βοηθήσει γιατί φοβόμουν να κάνω εγχείριση.
Έκλεισα ραντεβού στο γιατρό για να κάνω εγχείριση.
Πήγα με εξετάσεις και είδε ότι είχε εξαφανιστεί τελείως. Ο γιατρός μου είπε: «δεν χρειάζεσαι ούτε εγχείριση, ούτε τίποτα, είσαι πεντακάθαρη.»
Ευχαριστώ πολύ τον Άγιο που με βοήθησε.
Ιφιγένεια Νταουντάκη

3) 
Εν Γουόρσεστερ (Αμερικής) τη 19 Οκτωβρίου 2010

Λέγομαι Φρειδερίκη Αθανασίου και έχω τρεις γιους και μία κόρη. Της κόρης μου της βρήκαν έναν όγκο στο στήθος και την έστειλαν για εξετάσεις. Φανταστείτε την αγωνία και την στεναχώρια μας, είναι μόνο 21 χρόνων.
Δεν χάσαμε την ελπίδα μας προς τον Άγιο, τον παρακαλούσα συνεχώς να μην της βρουν τίποτε. Αυτή μόνη της έβαζε το Άγιο λαδάκι και προσευχόταν.
Ο Άγιος έκανε το θαύμα του, οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, ο όγκος δεν υπήρχε άλλο.
Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας και τον προσκυνούμε καθημερινά. Τόσο Αυτόν όσο και τον πανάγαθο Θεό, την Παναγία και τον Χριστό που μας βοήθησαν.
Για αυτό σας στέλνω κάτι λίγα λεφτά 200$ που έχω τάξει για τα ορφανά του Αγίου.
Ανάψετε σας παρακαλώ μια λαμπάδα για την κόρη μου. Την λένε Αικατερίνη – Νεκταρία. Στείλτε μας και λίγο λαδάκι αν έχετε την καλοσύνη.
Εύχομαι ο Θεός και ο Άγιός μας να σας έχει όλους καλά.
Μετά τιμής
Φρειδερίκη Αθανασίου

4)  
Αγαπητέ κύριε Δουρουντάκη
Με αυτό το γράμμα θα ήθελα να σας διηγηθώ τα θαύμα του Αγίου.
‘πριν το Πάσχα μου στείλατε το χαρτάκι που γράφονται ονόματα υπέρ υγείας και αναπαύσεως.
Σας το έστειλα πίσω με ονόματα και στο ένα όνομα (Δημήτριος) έγραψα ιδιαιτέρως. Τα ονόματα θα διαβάζονται 40 μέρες μέχρι το Πάσχα. Πριν συνεχίσω πρέπει να ξέρετε ότι ο αδερφός μου (Δημήτριος) ήταν για πολλά χρόνια χρήστης ναρκωτικών. Εμείς ήμασταν απελπισμένοι γιατί ότι και να λέγαμε ότι και να κάναμε δεν άκουγε κανέναν. Ήταν ένα μαρτύριο να βλέπεις το παιδί σου, τον αδερφό σου να πεθαίνει κάθε μέρα λίγο-λίγο και να μην μπορείς να κάνεις τίποτε. Η μόνη μας ελπίδα ήταν ο Θεός. Με πόνο ξυπνούσαμε με πόνο κοιμόμασταν. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι Γολγοθά περνάνε αυτοί που το περνάνε. Αν πέθαινε θα κλαίγαμε, θα χτυπιόμασταν αλλά θα το παίρναμε απόφαση. Αλλά έτσι τρελαίνεσαι κάθε μέρα με αγωνία, φόβο και πόνο. Εύχομαι σε όλους που το περνάνε αυτό να τους βοηθήσει ο Άγιος.
Τώρα θα συνεχίσω στο θαύμα. Πέρασε το Πάσχα και εγώ περίμενα κάθε μέρα να γίνει κάτι.
Ένα μεσημέρι με έπιασε ο ύπνος. Στο όνειρό μου είδα τρεις εικόνες του Αγίου. Όταν ξύπνησα ένιωσα μέσα μου μια ελπίδα. Μετά από μέρες είδα πάλι την εικόνα του Αγίου και ήταν τεράστια. Και το θαύμα έγινε, ο αδελφός μου έπαψε να βγαίνει από το σπίτι. Έκανε αποτοξίνωση μόνος του και πάει καλύτερα. Βρήκε και δουλειά. Σας παρακαλώ μέσα από την ψυχή μου να διαβάζεται το όνομα του αδελφού μου σε κάθε παράκληση. Εύχομαι ο Άγιος Νεκτάριος να βοηθήσει κι άλλα παιδιά γιατί σε αυτήν την κοινωνία υπάρχει πολύ πόνος και βάσανα. Σας παρακαλώ ακόμα να προσεύχεστε και για τον ξάδερφό μου που και αυτός παίρνει ναρκωτικά. Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος. Να με συγχωρέσετε για τα ορθογραφικά μου λάθη. Ζω πολλά χρόνια στη Γερμανία.
Εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά εσάς και όλο τον κόσμο.
Με αγάπη
Δήμητρα Βαίς


5) 
Σταυρωμένος 22/8/2010
Ονομάζομαι Μαρία Δεμερτζή και είμαι από το Ρέθυμνο.
Ο μικρός μου γιός είχε μυρμηγκιές για αρκετά χρόνια. Πήγαμε στο γιατρό, μας έδωσε φάρμακα και αυτές γίνονταν όλο και περισσότερες.
Μια μέρα η κόρη μου, μου λέει: «Μαμά γιατί δε βάζεις το παιδί μας στο λαδάκι;»
Όταν το άκουσα, τρελάθηκα! Πως δεν το είχα σκεφτεί πριν; Έχω λαδάκι από τον Άγιο Νεκτάριο από την Αίγινα. Μου έφερε και μία φίλη μου από το Ναό του Αγίου Νεκταρίου από τα Χανιά. Και πρώτα ο Θεός και ο Άγιος Νεκτάριος εξαφανίστηκαν οι μυρμηγκιές και δεν εμφανίζονται.
Θέλω να το λέτε, γιατί τέτοια θαύματα γίνονται συνέχεια με τη Χάρη του αγαπημένου μας Αγίου Νεκταρίου και πρέπει να τα μαθαίνουν και οι πιστοί και οι άπιστοι.
Ας έχουμε όλοι την ευχή του Αγίου
Με σεβασμό.


6) 
26 Αυγούστου 2010

Η Κική είναι ένα από τα κορίτσια του Ιδρύματός μας. Έχει έρθω από 3 ετών και τώρα είναι 8 χρονών. Διακρίνεται για την απλότητά της.
Είχαμε πάει εκδρομή με όλα τα παιδιά στο Ενυδρείο στο Ηράκλειο και στην Κνωσό. Όταν επιστρέφαμε λέγει η Κική στον π.Εμμανουήλ:
- Πάτερ θα ήθελα να φάμε απόψε σουβλάκια.
Ο π.Εμμανουήλ για να διασκεδάσει λίγο το αίτημά της και να την αποφύγει διότι όλη την ημέρα με την εκδρομή θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη και όχι να ζητά, της λέγει:
- Να το πεις στον Άγιο Νεκτάριο να σας φέρει.
Απαντά η Κική:
- Να το πει η Νεκταρία που είναι ο Άγιός της.
Και της λέγει ο πάτερ:
- Σε όλες σας είναι ο Άγιος προστάτης και σας έχει παιδιά του.
Η Κική εσιώπησε. Εσιώπησε αλλά όπως απεκάλυψε μετά έκανε προσευχή στον Άγιο για τα σουβλάκια.
Όταν με το καλό επιστρέψαμε το βράδυ στο Ίδρυμα και όλοι είχαμε ξεχάσει το περιστατικό, ενώ κατεβαίναμε από το λεωφορείο, ένα μηχανάκι διανομής φαγητού σταματούσε και κρατούσε σουβλάκι για όλα τα παιδιά να φάνε το βράδυ.
Η έκπληξη ήταν μεγάλη! Ο Άγιος έκανε πάλι το θαύμα του.
Γιόρταζε η Ναταλία και προφανώς την φώτισε να φέρει και να κεράσει τα παιδιά όχι κάτι άλλο αλλά σουβλάκια τα οποία ζήτησε η Κική.
Παρακολουθεί την ζωή μας, μας φροντίζει, μας μεριμνά, μας νοιάζεσαι ακόμη και στα πιο απλά πράγματα.
Τον ευχαριστούμε από καρδιάς


7) 
Τσουπλή Δέσποινα από Αικατερίνη, Αγίας Λαύρας 45
Στους αδένες του λαιμού έβγαλε ένα εξόγκωμα εσωτερικό. Μεγάλωνε και την πονούσε. Δεν μπορούσε να καταπιεί. Οι γιατροί διέκριναν την πέτρα και ήθελαν να κάνουν χειρουργείο αλλά ήταν πολύ δύσκολο σε εκείνο το σημείο. Την προγραμμάτιζαν στην Θεσσαλονίκη να εισαχθεί. Χρησιμοποίησε το λαδάκι του Αγίου και ξαφνικά ενώ ήταν ξαπλωμένη η πέτρα έπεσε στο στόμα της. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι. Το εξόγκωμα σιγά-σιγά υποχώρησε ήλθε στην πανήγυρη του Αγίου 2010 να ευχαριστήσει τον Άγιο κρατώντας και την πέτρα.

8) 
Δημήτριος Αγγελόπουλος του Γεωργίου και της Αικατερίνης από το Κούτσι Κορινθίας διαμένων εξ Νεμέας.
Οι ευεργεσίες του από τον Άγιο Νεκτάριο Χανίων.
Μετανάστης στην Αυστραλία και μετά στον Καναδά. Είχε εστιατόριο. Κάηκε το εστιατόριο. Μεγάλη θλίψη και απογοήτευση. Κάποιος του έδωσε ένα βιβλίο θαυμάτων από τον Άγιο στα Χανιά. Διάβασε για τον Άγιο και γέμισε μέσα του με ελπίδα και αισιοδοξία.
Ανασηκώθηκε, ανέκτησε τις δυνάμεις του. Σε τρεις μήνες είχε φτιάξει ξανά το εστιατόριό και οι άνθρωποι που ερχόντουσαν ήταν ουρά. Ξεχρέωσε και έκανε αρκετά χρήματα. Συνταξιούχος επέστρεψε και έμεινε στη Νεμέα.
Το 2005 αρρώστησε με καρκίνο στο δεξιό νεφρό. Έκανε χειρουργείο, αφαίρεσαν το νεφρό και όλα πήγαν καλά.
Το 2007 εμφανίστηκε κάτι σαν ρεβίθι στα πνευμόνια του. Έκανε πυρετούς και υγρό στα πνευμόνια. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να το θεραπεύσουν. Έκανε δυο χειρουργεία και οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Τον έστειλαν στο σπίτι και τον άφησαν χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα βοήθειας. Εξαντλημένος, με χαμηλό αιματοκρίτη, χωρίς καλή αναπνοή, περίμενε το θάνατό του.
Έκανε προσευχή στον προστάτη και φίλο του Άγιο Νεκτάριο και ο Άγιος έκανε το θαύμα του (τον λέγει my friend=φίλε μου). Προς έκπληξη των γιατρών άλλαξε αμέσως η υγεία του και τώρα είναι εντελώς καλά.
Το καλοκαίρι του 2010 ο γιός του Γιώργος 30 χρόνων, έπεσε σε μελαγχολία, εσωστρέφεια και πονοκεφάλους.
Όλο το καλοκαίρι τον παρακολουθούσε. Όλοι του έλεγαν να πάει το παιδί του στο γιατρό. Όμως αυτός παρακαλούσε τον Άγιο και φίλο του (his friend=φίλος του). Παρακάλεσε και αμέσως πήρε τροπή το παιδί του και είναι καλά. Συνήλθε εντελώς. Έχει κάνει πολλές επισκέψεις εδώ στα Χανιά στον φίλο του, Τον Άγιο Νεκτάριο.

Το μαγαζί ήταν στο Τρέντο Οντάριο κοντά στο Τορόντο και στη Μελβούρνη.

Δεν είχε ποτέ κανένα να τον βοηθήσει. Μόνο τον Άγιο Νεκτάριο. Ώρες πολλές προσευχόταν. Μετά από κάθε ευεργεσία έκλαιγε και πάλι έκλαιγε από συγκίνηση.

9) 
 Σοφία Μαλερτάκη Οκτώβριο 2010 Καθιανά Ακρωτηρίου
Προσευχή βραδινή στον Άγιο Νεκτάριο. Είχε υπόθεση που έπρεπε να λύσει. Μετά την προσευχή ξάπλωσε και άκουσε φωνή. Πήγαινε να εξομολογηθείς.

10) 

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος επισκέφθηκε το Ναό του Άγιο Νεκτάριο Χανίων. Έμεινε μάλιστα μερικές μέρες φιλοξενούμενος. Ένα απόγευμα ζήτησε τον ιερέα του ναού και του διηγήθηκε το θαύμα που του συνέβει.
Συνελήφθει αιχμάλωτος στα Άδανα το 1974. τον ετοίμαζαν για εκτέλεση όταν κάποια στιγμή του ενεφανίσθη ο Άγιος Νεκτάριος και του είπε ότι δεν θα εκτελεσθεί. Λίγο καιρό αργότερα έγινε η ανταλλαγή και επέστρεψε στην Ελλάδα.

11) 24/08/2010

Μας επισκέφθηκε η κ.Πολυξένη Χάιλα από Στουτγάρδη και μας διηγήθηκε δύο θαύματα:
1ον
Το παιδί της είχε μικρό ατύχημα στον αγκώνα, έδεσε στραβά και για δύο χρόνια οι γιατροί δεν μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημά του. Ήρθε εδώ στην Ελλάδα, έβαλε λάδι του αγίου στο παιδί και προχώρησε σε ένα χειρουργείο στη Γερμανία και με το λαδάκι του Αγίου και τις προσευχές της όλα πήγαν καλά.
2ον
Η ίδια έπασχε στα νύχια των χεριών της με πληγές και βασανιζόταν με γιατρούς και αποτέλεσμα κανένα. Προσευχήθηκε, έβαλε λαδάκι και έγινε εντελώς καλά. Όπου βάλει τα χέρια σε ζεστά και κρύα δεν παθαίνουν τίποτα."Διαβάστε περισσότερα".