/>

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011


Έρχονται οδύνες

Με αφορμή τις τραγικές και ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα μας, την μικρή αυτή και πολυμαθέστατη Ελλάδα, αλλά και των γεγονότων που πυροδοτούνται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παίρνω το θάρρος να σπάσω την σιωπή μου και να σας πω τούτα:

Ο Καιρός των μεγάλων εξελίξεων για τα οποία εμείς οι Χριστιανοί χρόνια τώρα ακούμε φαίνεται ότι ζυγώνει και οι προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του π. Παισίου καθώς και του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη μέλλει να επαληθευτούν. Έρχονται και άλλες θλίψεις, μεγάλες και τραγικές. Γρηγορείτε και προσεύχεστε. Μετανοείτε! Ο κόσμος μας μπήκε στην τελική ευθεία από το 1991 και ιδιαίτερα δε μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Όλα είναι ένα ψέμα, μια μεγάλη απάτη, μια πλάνη που δυστυχώς ελάχιστοι μπορούν να αποκωδικοποιήσουν. Η μονή αλήθεια για την οποία όλοι μας μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι η απομάκρυνση από το Θεό όλων μας, η αποστασία.

Προσέχετε πολύ τις ημέρες που έρχονται… κάποιοι έχουν την υποψία τι πραγματικά γίνεται. Άλλοι θα τα ζουν και θα τα βλέπουν μπροστά τους και ακόμη θα περιμένουν γεγονότα ενώ αυτά ήδη θα συμβαίνουν. Άλλοι πάλι δεν θα καταλάβουν τίποτα! Τα γεγονότα που περιγράφονται στην Αποκάλυψη τείνουν να πραγματοποιηθούν γρηγορότερα από ότι περίμεναν κάποιοι. Φαίνεται ότι τα όσα θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα θα σηματοδοτήσουν και την αρχή του τέλους. Μιας πορείας δίχως γυρισμό. Όλα όμως θα καταλήξουν σε όσα μας αποκάλυψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αλλά και πληθώρα Αγίων... στο σταδιακό χάσιμο των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, στο χάραγμα, στον Αντίχριστο. Η Γενιά μας φαίνεται ότι θα τα ζήσει όλα. Αν όχι τα έσχατα γεγονότα με την κυριολεκτική σημασία των λέξεων, σίγουρα θα ζήσει πράγματα και καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε αυτά. 
Ο Πανάγαθος όμως Θεός, αυτός ο στοργικός Πατέρας που με απέραντη αγάπη μας παίρνει στην αγκαλιά του όποτε έρχονται τα δύσκολα, δεν θα μας εγκαταλείψει αν εμείς ζητήσουμε το Μέγα Έλεος Του και την Πατρική Του φροντίδα.
Μην χάσουμε την πίστη μας, μην λιγοψυχούμε. Θα μπερδευτούμε με όσα δούμε και θ' ακούσουμε. Θα συγχύσουν τους λαούς. Θα μας κάνουν να αντιδράσουμε λανθασμένα. Μην αφήσουμε την οργή και την αγανάκτηση να μας κυριεύσει. Μην αφήσουμε τον τρόμο να μας απελπίσει. Συντελείτε στις μέρες μας μέγας αόρατος πόλεμος ο οποίος θα γίνει μεγαλύτερος στο επόμενο διάστημα που έρχεται. Ο δρόμος για τον τύραννο που έρχεται ετοιμάζεται πυρετωδώς με συγκεκριμένες, αργές και ακριβείς κινήσεις που όμως από ένα σημείο και μετά θα εντατικοποιηθούν απότομα ώστε κανείς να μην μπορεί να έχει το χρόνο πρώτα να καταλάβει και μετά να αντιδράσει.
Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, την σκέψη μας στον Θεό και την Παναγία και να πιστέψουμε στην Ανάσταση του Κύριου μας Ιησού Χριστού. Γιατί Αυτός είναι η ζωή, η οδός και η Αλήθεια.