/>

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Κατανυκτικός Εσπερινός - Ομιλία


"25/05/2012
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΤΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΙΕΡΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΣΑΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΠΑΡΑΚΑΘΗΣΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ Κ.Κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΟΦΕΛΗ."








28/01/2012
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.




Πραγματοποίηση 7ήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στους Αγίους Τόπους.  

Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία από την 15ηΟκτωβρίου μέχρι την 22α να οργανώσουμε εκ της ενορίας μας προσκυνηματική επίσκεψη εις τους Αγίους Τόπους.

Η εκδρομή έγινε από το γραφείο της κυρίας Μάρως Πλυμάκη. Προσκυνήσαμε τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, τον Φρικτό Γολγοθά με την Αποκαθήλωση. Επισκεφθήκαμε την Βηθλέεμ με το σπήλαιο της Γενήσεως, την Γεσθημανή με το Όρος των Ελαίων και τον Τάφο της Παναγίας μας.

 Το σημείο της Αναλήψεως ως και το Όρος της Μεταμορφώσεως. Την θάλασσα της Τιβεριάδος, και την Ναζαρέτ με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την κανά, με το θαύμα του νερού σε κρασί για τον γάμο. Την Νεκρά Θάλασσα, και το φρέαρ του Ιακώβ. Τα ιστορικά και ωραία μοναστήρια, Αγίου Σάββα του ηγιασμένου, Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου, Λαζάρου της Βιθανίας, Χοτζεβά, και Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη, καθώς και το Σαρραντάριο όρος. Μεγάλη ευλογία αισθανθήκαμε στην Μονή του Όρους Σινά, «Αγία Αικατερίνη».

Περπατήσαμε το Θεοβάδιστο όρος και αισθανθήκαμε την παρουσία του προφήτη Μωησέως καθώς και της Αγίας Αικατερίνης.

Πώς να ξεχάσουμε τον Ιορδάνη ποταμό όπου είχαμε το βάπτισμα της μετανοίας το οποίο έκανε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος στον λαό.

Συγχαίρουμε πάντες όσους συμμετείχαν για την άψογο συμπεριφορά, τη στήριξη αλλήλων, και ενότητος κατά πάντα.

Συγχαίρουμε και την Κυρία Πλυμάκη για τον ωραίο προγραμματισμό και τον ευγενικό τρόπο της προς πάντες.

Μεγάλη χαρά νιώσαμε  όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εδέχθη την ομάδα μας.

Η συνάντηση μας αυτή με τον Πατριάρχη μας κ. Θεόφιλο μας γέμισε με ευλογία και ξεχωριστή τιμή. Πήραμε την ευχή Του και φωτογραφηθήκαμε μαζί του.

Όλοι επιστρέψαμε ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι με την ευχή να ξαναπάμε.





Κατανυκτικός Εσπερινός - Ομιλία


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Πλατεία Αγίου Νεκταρίου Χανιά
Χανιά


Κατανυκτικός εσπερινός στις 5 μ.μ. & στις 6 μ.μ. ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Ι.Μ.Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής με θέμα: <<Ο Άγιος του φωτός και του Θείου έρωτος>>.